Yasunari Tsukada Design was commissioned to design a newly opened hair salon in an old area of downtown Osaka called ajax. Taking up space in a multi-tenant building with lots of windows, the owner’s only requirement was to keep the natural light pouring in while blocking out the exterior view.

To accommodate the owner’s request, a white, perforated box was inserted into the space with three different sized holes. The sunlight still fills the interior and the outside is obscured from the clientele’s view.

The holes allow for lighting to be installed and to thread cords for appliances like hair dryers through.

The spaces used for anything but hairstyling were masked in black, contrasting with the other light areas of the salon. It keeps the focus on the white room where the stylists work.

The feel of the space changes depending on what time of day it is and how much light filters through the holes.