Dutch firm Bedaux de Brouwer Architecten recently completed House Berkel-Enschot, a brick structure that connects to an old, existing barn. The new house is built within a tree-filled, rural landscape surrounded by a series of old farmhouses and barns, making this modern interpretation of a classic longhouse a gem in the countryside.

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-2

Clearly the roof is a stand-out feature in the design with bold, sloped angles that lead to a chimney.

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-3

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-4

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-4a

Most of the structure may be a red brick, but glass was also an important material when designing the home. Glass and wood were used to connect the new structure with the barn, forming a smooth transition between old and new.

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-5

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-5a

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-6

The architects wanted a design that would work well within the landscape and existing structures, while also providing gorgeous framed views of the greenery outside.

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-7

Floor-to-ceiling windows make the rooms feel larger, letting the perimeter almost disappear as you gaze to the outside.

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-8

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-9

House-Berkel-Enschot-Bedaux-de-Brouwer-Architecten-10

Photos by Filip Dujardin.