This small house in the town of Konan, in Kobe, Japan, sits in a quiet neighborhood and was designed for a couple and their child by the Osaka-based firm, Coo Planning. Built of reinforced concrete and wood, the residence is minimal with the needed space spread throughout four layers.

Konan-House-Coo-Planning-2-entrance

Despite its small size, the house is smartly laid out and manages to fit all the living space the couple needed, including a garage, a deck, and a study loft above the kitchen.

Konan-House-Coo-Planning-3-entrance

The floor directly above the garage houses the home’s entrance, a tatami room, a bathroom, and bedroom.

Konan-House-Coo-Planning-4-tatami-room

View into the tatami room

Konan-House-Coo-Planning-15-bedroom

Bedroom

Konan-House-Coo-Planning-16-bath

Konan-House-Coo-Planning-14-stairs

Konan-House-Coo-Planning-5-kitchen

The third floor is the family’s communal area with an open kitchen and living room.

Konan-House-Coo-Planning-6-living

The space is completely open from the front of the house to the back, making it appear really large.

Konan-House-Coo-Planning-7-living

Konan-House-Coo-Planning-8-living

The living room has an entire wall of windows at the front of the house making the space super bright.

Konan-House-Coo-Planning-9-living

Konan-House-Coo-Planning-10-living

Konan-House-Coo-Planning-11-dining

Konan-House-Coo-Planning-12-study-room

The ladder takes you to the study room loft that’s open to the living room and kitchen below it.

Konan-House-Coo-Planning-13-study-room

Study room

Konan-House-Coo-Planning-17

Photos by Yuko Tada, Coo Planning.