Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

The Kendrick Residence by Studio B Architects is located in the East End of Aspen, Colorado.

From the architects:

This small property is part of a Lot Split and was required to ‘respond’ to its immediate Historical Swiss-Style neighbor in its massing, proportions and materials. The challenge was to pay homage to this ‘City of Aspen Historically Deemed’ neighboring house, while still creating an original concept that catered to a cleaner, modern gesture that fit the clients. The house is three levels with a floating stair linking them and also serves as a light shaft to the lower level with its open detailing and light.

Since the neighboring house is less than 15 feet away, as well as being surrounded by dense trees and other smaller structures; creating a sense of privacy and home while still allowing the spaces to be wide open to accept as much light and views as possible became a very important aspect of this design. One way that this was achieved was by maximizing deck space, but to have the solid railing dissipate and change in areas; so as to let the openness of the house breathe all the way through.

The public upper level is wrapped by a large walkway serving two decks and there is a spiral staircase from the rear deck that accesses the rooftop terrace.

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Kendrick Residence by Studio B Architects in architecture  Category

Name of Project: Kendrick Residence
Architects: Studio B Architects
Type of Project: 3-story house for family of four
Project Completion Date: Summer 2010
Location: Aspen, Colorado
Primary Materials Used: Cement board panels, Cedar siding
Size of Building: Approx. 3,500 SF
Size of Site: 4000 s.f
Scope of Work: Full architectural services
Photography: Derek Skalko and Raul Garcia
Contractor: Koru
Landscape: Blugreen
Interiors: Studio B Interiors – Susan Okie