A young couple in Taoyuan, Taiwan had their 19th floor apartment of a high-rise building renovated to better suit their needs. Hiring Ganna Design Studio to make that happen, the couple longed for extra storage and places to display their collections of toys and miniatures, as well as souvenirs from their travels, all within a comfortable, relaxing environment that resembled a cafe. A place to sit back and enjoy a cup of coffee and less like a museum full of design-focused furnishings.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-2

Upon entering, there’s an L-shaped kitchen to the left with an island that wraps around the wall to connect the different spaces. On the right, is a long bench that turns the corner and extends from the lobby and through the house.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-3

Hidden within the bench is extra storage.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-4

The minimal kitchen is outfitted with white cabinets and gray accents, like the backsplash.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-5

Once inside, you see the full length of the bench, which can also double as a bed for guests, that’s used for seating at the long dining/study table.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-6

Above the dining table hangs three black Kartell FL/Y lamps.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-7

Behind the massive table, you’ll see the husband’s extensive toy and figurine collection stored within display cases. Mixed throughout are the souvenirs that the couple has picked up around the world from their travels.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-8

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-9

The yellow chair looks kinda like bunny ears, doesn’t it? It’s the armless chair by SANAA.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-10

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-11

Oh hi, Ah-nold!

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-12

A wall separates the master bedroom from the living room and creates a space for the TV and entertainment center. Sliding doors hide behind it so there’s privacy when needed.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-13

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-14

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-15

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-16

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-17

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-18

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-19

Instead of regular door handles on the closets, they uses oversized wood panels creating visual points in the room, as well as places to hang clothes.

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-20

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-21

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-22

Overlap-House-Ganna-Design-Studio-23

The print is from KARE in Germany.

Photos by by MWphotoinc/Siew Shien Sam.