Search

A 200-Square-Foot Writer’s Studio on a Hillside
View Slideshow

ANX / Aaron Neubert Architects designed a minimalist writer’s studio, dubbed Black Box, in Los Angeles’ Franklin Hills neighborhood. Situated on a steep, sloping piece of property, the hillside retreat spans 200 square feet and floats above the residence giving it panoramic views of Griffith Park.

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-2

A set of stairs leads to the studio that’s built right under the tree canopies. Telescoping doors open up the space from the entry platform directing visitors to the floor-to-ceiling window.

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-3

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-4

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-5

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-6

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-7

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-8

Black-Box-studio-ANX-Aaron-Neubert-Architects-9

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.