Search

A Bungalow in Sydney Gets a Dramatic, Pavilion-Like Addition

09.21.18 | By
A Bungalow in Sydney Gets a Dramatic, Pavilion-Like Addition

The Binary House project began as a 1960’s yellow brick bungalow in Woolooware, Sydney, Australia, that was transformed by Christopher Polly Architect to include a dramatic, pavilion-like addition in the back. While the original house keeps it’s private front character, the back opens up and expands into the green yard to elevate the homeowners’ outdoor lifestyle.

The original home contains bedrooms and service areas but with newly installed vaulted skylights that visually enlarge the spaces.

The pavilion features a double height living room with an adjacent dining room and kitchen with an open sitting room above.

Glass walls disappear, expanding the open living space into the backyard.

The addition connects to the bungalow by way of a hallway that continues through to the front door. Newly formed courtyards between both structures provide additional natural light and ventilation.

Photography by Brett Boardman Photography.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.