Search

A Freestanding Garage Becomes a Light-Filled Painting Studio

07.06.17 | By
View Slideshow

Located in San Francisco, California, the Clifford Studio was once a freestanding garage/carriage house that has now been converted into a light-filled painting studio by Bach Architecture, complete with a reading spot, bathroom, and outdoor patios.

The rectangular box-like design features an elongated skylight that spans much of the length of the building, filtering light through the exposed wooden ceiling joists. Double doors and a window on the end allow additional light and fresh air to enter the space.

The courtyard between the main house and studio share two patios, one of which is right off of new studio.

Just off the main workspace between built-in bookcases, is a door that leads to the powder room. White oak wood was used to build out the bathroom, shelving and seating area and its light finish pairs nicely with the white walls.

Photos by Mariko Reed.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.