Search

A Warehouse Is Transformed with Shipping Containers into Innovative Office

03.11.20 | By
A Warehouse Is Transformed with Shipping Containers into Innovative Office
View Slideshow

When the Spectris Innovation Centre Porto was looking to expand, studium transformed the attached empty warehouse in Maia, Portugal. The basic warehouse with grey walls is now a colorful home to a variety of meeting areas, team spaces, individual work spots for about 60, and select places for leisure time.

To build out the massive interior, they utilized shipping containers to create room-within-a-room spaces to house meetings and quiet nooks.

One of the containers was flipped on its side to create two-stories with one meeting space on top of the other. That container is connected to another unit with stadium seating for group meetings in the middle

Yellow clads the interior walls of the shipping containers and continues into the office furniture via desks, shelving, and additional seating.

Photos courtesy of Ivo Tavares Studio.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.