Search

An Apartment in Notting Hill Remodeled by Louise Holt Design

08.22.17 | By
An Apartment in Notting Hill Remodeled by Louise Holt Design
View Slideshow

After their children left for college, a couple chose to move from a large family home in Kensington to an apartment in Notting Hill and enlisted the help of Louise Holt Design to remodel the interior. The goal was to design an elegant space with bold pieces that make a statement, while at the same time highlighting the homeowners’ art collection.

In the front sitting room, B&B Italia sofas are paired with Minotti chairs, a custom Lindsey Adelman chandelier, a marble fireplace, and a bronze cabinet above that opens up to reveal the TV.

First up was changing the layout in order to create an open floor plan with four separate zones. After that, the walls were painted white to become a fresh canvas for the art, while wide herringbone floors were laid to ground the space and add texture.

A custom semi-circular sofa was made to fit the terrace, along with a wood floor that matches the back and seat of the bench. The table doubles as a fire pit.

Bronzed framed, sliding glass doors hide within the wall when not needed and allow light to pass through when they’re closed.

\

Photos by Andrew Beasley.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.