Search

A Coastal Holiday House by InForm

Located on Victoria’s Mornington Peninsula (Australia), the Sorrento House is made up of a series of stepped pavilions that mimic the site’s uneven topography. Designed by InForm, the project was built as a vacation home on the coast, broken up into different spaces, making it perfect for invited guests.

Sorrento-House-InForm-2

Sorrento-House-InForm-3

Outside of the main pavilion, there’s a long wooded deck that spans to a neighboring pavilion, while also bridging the living room with the pool.

Sorrento-House-InForm-4

Sorrento-House-InForm-5

Sorrento-House-InForm-6

Under the main roof, there’s the public living space, master bedroom, and a guest bedroom. A separate pavilion houses two additional bedrooms.

Sorrento-House-InForm-7

Floor-to-ceiling, sliding glass doors and windows open the living room, kitchen, and dining room to the outdoor space.

Sorrento-House-InForm-8

Sorrento-House-InForm-9

Sorrento-House-InForm-10

Light bricks, warm woods, and crisp whites create a modern look on the interior.

Sorrento-House-InForm-10a

Sorrento-House-InForm-11

Sorrento-House-InForm-12

Sorrento-House-InForm-13

Sorrento-House-InForm-14

The same brick on the exterior shows up inside creating continuity. Blue and yellow were also brought into the living space to brighten things up.

Sorrento-House-InForm-14a

Sorrento-House-InForm-15

Sorrento-House-InForm-16

Sorrento-House-InForm-17

Sorrento-House-InForm-18

Sorrento-House-InForm-19

Photos by Derek Swalwell.
Styling by Heather Nette King.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.