Search

An Industrial Loft in The Netherlands
View Slideshow

The Canal House, a historic loft on one of the Dutch canals in Amsterdam, was recently refurbished by Houtwerk BV, using the design of Witteveen Architecten. The interior utilizes contemporary HI-MACS® material (acrylic stone), which they’ve paired with original details, like the brick walls an columns, to result in a cozy, industrial loft.

HI-MACS-Canal-House-1a

Most of the rooms feature the solid surface HI-MACS® material in Alpine White to give the space a clean, minimalist feel.

HI-MACS-Canal-House-2

HI-MACS-Canal-House-3

HI-MACS-Canal-House-4

HI-MACS-Canal-House-4a

HI-MACS-Canal-House-4b

HI-MACS-Canal-House-5

HI-MACS-Canal-House-6

HI-MACS-Canal-House-7

HI-MACS-Canal-House-8

HI-MACS-Canal-House-9

HI-MACS-Canal-House-10

HI-MACS-Canal-House-11

The loft area of the master bedroom was lined, along with the full balustrade and doors. The attached bathroom matches the bedroom and it’s made entirely from HI-MACS®, including the floor, walls, shower, and sinks.

HI-MACS-Canal-House-12

HI-MACS-Canal-House-13

HI-MACS-Canal-House-14

The integrated bathtub’s HI-MACS® walls flow right into the tub to create a seamless look.

HI-MACS-Canal-House-15

HI-MACS-Canal-House-16

HI-MACS-Canal-House-17

HI-MACS-Canal-House-18

HI-MACS-Canal-House-19

Photos by ©Herman van Heusden.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.