Search

North London Townhouse Interior Design by LLI Design
View Slideshow

When these homeowners purchased this new build, 3000 square foot townhouse in North London’s Crouch End, they turned it over to LLI Design during the build stage to heighten the drama in certain areas while maintaining a livable and warm residence. The rear exterior boasts a double height living space showcased with walls of windows that open up to the backyard garden area.

LLI-Crouch-End-Townhouse-2

The bottom floor houses the kitchen and dining rooms with an open tread staircase that leads to the main living room above. The mostly white space remains light and airy and perfect for socializing. I love the contrasting black kitchen island – it helps the kitchen from disappearing in the sea of white.

LLI-Crouch-End-Townhouse-3

The glass banister on the stairs doesn’t visually clutter up the double volume space and it helps keep the staircase from overwhelming the room.

LLI-Crouch-End-Townhouse-4

LLI-Crouch-End-Townhouse-5

LLI-Crouch-End-Townhouse-6-garden

Large tiles were used on the ground floor of the interior and they carried it through to the patio where it helps to expand the living space.

LLI-Crouch-End-Townhouse-7-ex

LLI-Crouch-End-Townhouse-8-plan

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.