Search

A Taipei Apartment with a Classic, Understated Aesthetic

12.22.15 | By
A Taipei Apartment with a Classic, Understated Aesthetic

This residence, by KC Studio, is an apartment located on the 24th floor of a building in downtown Taipei, which boasts lots of natural light in the living room and the bedroom. The added bonus to all of the windows is the view. With low ceilings and a modest square footage (above 90 square meters), they reduced the number of folded lines and built a massive storage unit that smoothly transitions from the kitchen to the living room.

KC-Studio-Residence-Zheng-2

The cohesive surface ties the spaces together visually without the rooms feeling broken up. The kitchen island in the center of the room isn’t your average island – it’s a focal point that also curves down to becomes the attached dining table that floats mid-air.

KC-Studio-Residence-Zheng-3

KC-Studio-Residence-Zheng-4

KC-Studio-Residence-Zheng-5

They kept the color palette consistent with many of the surfaces being varying shades of grey, along with wood tones.

KC-Studio-Residence-Zheng-6a

KC-Studio-Residence-Zheng-7

KC-Studio-Residence-Zheng-8

KC-Studio-Residence-Zheng-9

KC-Studio-Residence-Zheng-10

KC-Studio-Residence-Zheng-11

KC-Studio-Residence-Zheng-12

To keep the interior extra bright, a partition wall opens up between the living room and bedroom so light from either space can infiltrate the other room.

KC-Studio-Residence-Zheng-13

KC-Studio-Residence-Zheng-14

KC-Studio-Residence-Zheng-15

KC-Studio-Residence-Zheng-16

KC-Studio-Residence-Zheng-17

A storage unit in the bedroom piggybacks onto the living room one doubling as the wall between the spaces.

KC-Studio-Residence-Zheng-18

KC-Studio-Residence-Zheng-19

KC-Studio-Residence-Zheng-20

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.