Search

A Taiwanese Home Where the Kitchen Takes the Stage

Located in Kaohsiung city, Taiwan, The Family Playground is a new project completed by House Design studio. The firm renovated the interior of this 122-square-meter (1313 square feet) house to put the kitchen and dining room in the center of the living area, redefining the traditional Taiwanese kitchen.

Family-Playground-House-Design-studio-2

A massive island lets the homeowner cook for his family while they gather around it. The gray island sits atop a bright yellow base adding a punch of color to the fairly neutral space. A collection of different types of industrial chairs surround the island for an eclectic feel.

Family-Playground-House-Design-studio-3

Family-Playground-House-Design-studio-4

Hidden behind the folding wood doors is not only a bright turquoise wall, but an office.

Family-Playground-House-Design-studio-5

Family-Playground-House-Design-studio-6

To help divide the space, they used turned plumbing pipes into a really cool screen that can hold stuff. It even has a mirror you can check yourself out in before you head out. There’s also a padded seat to sit on so you can easily get your shoes on and off.

Family-Playground-House-Design-studio-7

Family-Playground-House-Design-studio-8

Family-Playground-House-Design-studio-9

Family-Playground-House-Design-studio-10

A large glass cabinet in the hallway is used to hold their favorite objects but it also lets light pass through to the hall.

Family-Playground-House-Design-studio-12

Family-Playground-House-Design-studio-13

Family-Playground-House-Design-studio-11

Family-Playground-House-Design-studio-14

Family-Playground-House-Design-studio-15

In one of the bedrooms, they used vertical wooden slats on part of the walls and ceiling around the bed, creating a cozy, but stylish, cabin feel.

Family-Playground-House-Design-studio-16

Family-Playground-House-Design-studio-17

Family-Playground-House-Design-studio-18

Family-Playground-House-Design-studio-19

I love how they laid the tile in the bathroom!

Photos by Hey! Cheese.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.