The house is an extension of the desert garden conceived as an architecture that is in and of the greater landscape. Its rooms edit the surrounding context in such a way that connections are explicitly made to the sensory experiences of our natural world. An unapologetic from extends an existing ubiquitous road scar as a man-made canyon, touching only the site that was previously disturbed. The entry space extends beyond the visual, it is a series of moments and experiences that slow down time.

Designed by Wendell Burnette Architects.

Burnette Residence in Arizona by Wendell Burnette Architects in architecture  Category

Burnette Residence in Arizona by Wendell Burnette Architects in architecture  Category

Burnette Residence in Arizona by Wendell Burnette Architects in architecture  Category

Burnette Residence in Arizona by Wendell Burnette Architects in architecture  Category