Keeping the original shell of the home, the Cosgriff House was given an environmental and economic renovation and extension designed by architect Christopher Polly. A ground floor living area was inserted beneath the original living space and an extension was added on in the rear that opens up towards the garden.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_02

Located in Annandale, Sydney, Australia, the modestly-sized house expands with the two-story extension that features a uniquely-shaped roof form that allows light to flood both floors.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_03

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_04

The lower floor completely opens up to the backyard with sliding glass doors that dissolve the boundaries between indoors and out.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_05

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_06

White walls and ceilings and polished concrete floors unify the long, narrow space.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_07

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_08

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_09

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_10

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_11

Blinds can be lowered for privacy on both floors of the extension.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_12

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_13

Skylights fill the stairwell and upper hallway with light.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_14

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_15

The upper floor renovation adds a new main bedroom, bathroom, and an adaptable bedroom that can work as a study in the future.

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_16

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_17

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_18

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_19

ChristopherPollyArchitect_CosgriffHouse_20

Photos by Brett Boardman Photography.