Los Angeles based design firm Cuningham Group Architecture renovated a space in Culver City’s Hayden Tract district for their own offices. The new space is slated for LEED Gold certification due to many sustainable elements that were incorporated, like indoor and outdoor gardens, light sensors, repurposed shipping containers, and more.

The new space is open to encourage creativity and collaborative working. The lack of cubicles and high warehouse ceilings allows for maximum daylight to pour in, which helps reduce lighting costs. They also have large glass windows and doors at the back and front of the building, bringing in even more light.

Privacy for conference rooms was created by bringing in a circular interior structure that not only provides two separate rooms, it creates a really cool sculptural element in the office. The train-like shape was intentional as the new office runs parallel to the new Expo Rail.

Old shipping containers (above, on the left) were brought in to house private offices and to provide extra storage space.

Loving the lamella pattern they used on the wood structure.

They brought in native, indoor plants to help filter the office air and bring a little nature inside. They are also planning a vegetable garden, which will work well since the company encourages family-style meals. If only we could all work in such a space!