The Dove House is a modern extension project that was done by the architecture firm of Gundry & Ducker. The new structure was added to a Victorian terraced house in West London with a dark and narrow kitchen. The new structure is covered in black stained larch, which is quite the opposite of the now white-walled interior. The kitchen cabinets and fixtures are black, which ties everything together.

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

Now a light-filled monochromatic space with polished concrete floors, the new kitchen and family area contrast the colors and style of the original structure, yet it works. See that structure in the back that looks like the new extension? It’s a miniature playhouse made just for the kids!

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

The pitched roof features skylights that fill the space with light.

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

I love the new bathroom!

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category

The transition from old to new.

Dove House by Gundry & Ducker in main architecture  Category