A tight budget and a busy schedule were key to the design of Evernote’s new offices in Redwood City, California. With 80,000 square feet to design, Studio O+A had their work cut out for them. At the forefront, the design had to stimulate creativity with a clean and light look and they chose to bring in construction materials to achieve the finished modern aesthetic they desired while remaining true to the budget.

oplusa_evernote_offices-2

They covered one lobby wall with water-conserving plants that are low maintenance and create a focal point without cluttering the space up.

oplusa_evernote_offices-3

They brought in a chalk artist, Dana Tanamachi, to reinterpret the brand’s identity with its elephant logo and tagline: “Remember Everything.”

oplusa_evernote_offices-4

oplusa_evernote_offices-5

The coffee bar is covered in Douglas fir plywood, an inexpensive material with a rich, graphic texture.

oplusa_evernote_offices-6

The staff gets to grab a donut and coffee on the way to their desks. Lucky ducks.

oplusa_evernote_offices-7

The break areas are clad in the same plywood adding a bit of warmth to the white walls and concrete floors.

oplusa_evernote_offices-7a

oplusa_evernote_offices-8-stairs

The extra wide staircase is outfitted with cushions so you can sit back and relax on your break.

oplusa_evernote_offices-9

oplusa_evernote_offices-10-doors

While the overall palette is white with wood accents throughout, dots of color are interjected creating a fun environment.

oplusa_evernote_offices-11

oplusa_evernote_offices-12-media-room

oplusa_evernote_offices-13

oplusa_evernote_offices-14

oplusa_evernote_offices-15-desk

oplusa_evernote_offices-16

Break areas are set up throughout the office space in hopes of promoting creativity and interaction between employees.

oplusa_evernote_offices-17

oplusa_evernote_offices-18-gym

There’s even a fitness area for employees to use as they choose.

Photos by Jasper Sanidad.