This might be a pool house located in the backyard of a regular house in Toronto, but I could totally see myself living there. The freestanding, 1000-square-foot pool house had lost its mid-century charm over the years with multiple renovations. +tongtong came in and transformed the relic into a minimalist multi-purpose space that could work as a guest house, work studio, entertainment area, pool house, or event space.


Located beside an oval pool, the original house was clad in heavy stone and while they left some, most of the exterior is covered in cedar slats now.


Inside, the space was designed to be a guest suite for extended stays, as well as a place for pool visitors to change and shower.


The back wall is painted a bright orange and ties both the public and private spaces together.


The house is split by a massive built-in structure that houses the entertainment equipment on the public side, and a shower and toilet on the other, private side.



The huge coffee table, designed by +tongtong as well, was made of exotic wood salvaged from the Panama Canal and stretches 14 feet. The legs easily rotate bringing the table up to counter height.



On the private side, the shower and toilet areas are enclosed in a bright blue glass, adding another colorful element to the space. Don’t worry – they thought about privacy and added a blackout electronic blind for the toilet.


Radiant in-floor heating is hidden within the polished concrete and slate floors.


A Murphy bed is hidden away within the wall of cabinets so guests have a place to sleep. There’s also a mini-bar, microwave, and coffee maker.


Keeping with the home’s mid-century modern aesthetic, they kept the flat roof and accentuated it by bringing it forward, adding a brow.



Styling by Emma Reddington and Liz Ikiriko.
Photos by Colin Faulkner, courtesy of v2com.