The design of this barber shop by Lior Vaknin and Sabi Aroch was inspired by a strand of hair.

Strand Project in architecture  Category

Strand Project in architecture  Category

Strand Project in architecture  Category

The basic idea defined the function of the colors kitchen as a point from which the barber begins his work, as the subsoil on which the barber shop operates. Therefore this function was placed in the rear, farthest part, of the barbershop, as a starting point in the design process.

The work posts and hair styling preparation areas were adjoined in one function, starting in the barber work posts continuously becoming in its other side to the hair styling preparation area.

This process was divided to three stages, each one functioning as a partition between spaces.
- A first partition begins as a barber work post and ends as a hair wash post.
- A second partition begins as a barber work post and ends as a sitting area for clients.
- A third partition begins as a barber work post and ends as a secretary’s post.

By these partitions separated areas were created between the barbers’ posts, which end with the functions that prepare the client for the hair styling.

The barber shop begins at its rear and pours toward the outer space.

Click here for Lior Vaknin’s Coroflot portfolio.