Search

A 1941 House in San Francisco Gets Reimagined
View Slideshow

Ryan Leidner Architecture was brought in to reimagine a house from 1941 making the expansive San Francisco views a priority. The Grandview home’s footprint had to remain the same due to strict zoning laws which also meant they couldn’t add a deck.

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-2

With those limits in place, the top floor living room and kitchen area were designed to become an outdoor-like space with floor-to-ceiling glass doors that slide to either side making the room feel completely open. With the glass railing, the opening feels like you’re on an outdoor deck.

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-3

The new kitchen features white laminate plywood cabinets paired with quartz countertops to keep a minimalist look as not disrupt the views.

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-4

Walls on the top floor that once kept the living room and kitchen separate were removed to open the space up.

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-5

Downstairs was also reconfigured to now include a new master suite.

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-6

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-7

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-8

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-9

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-10

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-11

Grandview-House-Ryan-Leidner-Architecture-12

Photos by Bruce Damonte.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.