Search

An Attic Apartment in Slovenia with a Faceted, Geometric Ceiling

08.28.17 | By
An Attic Apartment in Slovenia with a Faceted, Geometric Ceiling
View Slideshow

An attic apartment in the center of Ljubljana, Slovenia, was renovated by architecture firm SUPERFORM. The largest transformation was the “canyon” intervention which was built as a new structure for the ceiling to carry the natural light through the space and to encourage views towards the south. As it moves through the apartment, it expands towards the terrace in order to showcase panoramic views of the city and Towards the Sun, the name of the project.

The attic’s center serves as the open living room that connects the other spaces, therefore eliminating the need for hallways, which reduce usable square footage. The white surfaces bounce light around the space and minimal furnishings keep it feeling spacious.

At one end of the central space, you’ll find the kitchen, dining room, and a gym.

Photos by Miran Kambič.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.