Search

An Apartment Renovation for Family Gatherings

An apartment in Taichung, Taiwan that’s 69 square meters (~743 square feet) in size, underwent a transformation led by Z-AXIS DESIGN. First, the layout went from three rooms to just two, per the owner’s wishes, to make the main living space bigger for quality time with family. Then, each of the spaces was given a new look giving the overall apartment a simple, yet elegant aesthetic.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-1a

Black, white, and grey diamond-shaped tiles in the dining and rest area help separate the space from the living room while adding a graphic design element.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-2

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-3

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-4

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-4a

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-5

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-6

A clean and simple wall unit adds storage to the main living area.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-6a

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-6b

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-7

The wall behind the sofa was painted a light grey, which coordinates with the grey floor tiles in the ktichen.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-8

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-9

The TV wall hides cabinets and has cubbyholes for extra storage.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-10

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-11

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-12

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-13

The master bedroom was painted a muted pink on the wall behind the bed and the desk. The bed was elevated on a raised platform to provide extra storage underneath.

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-14

Taichung-Apartment-Z-AXIS-DESIGN-15

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.