Search

Bangkok’s Reflection House Is Designed for Multiple Generations

01.04.23 | By
Bangkok’s Reflection House Is Designed for Multiple Generations

Tasked with creating a home for two generations, AUN Design Studio designed the Reflection House in Bangkok, Thailand. The co-living space reflects the homeowner’s childhood growing up there with his mom before going off to school and living on his own. After many years apart, the man longed to come home and return to his childhood neighborhood but in an updated space he could reside in with his elderly mother.

The new house lies in the center of separate entrances which accommodates both the son and mother’s different lifestyles. On each side of the house is room for parking and gardens.

angled exterior view of modern bangkok home

The home comprises a tall, narrow volume clad in unpainted concrete for a modern, uniform look. From the street, the structure stands out with its slanted roof and carport structure that’s fronted by fences that fill the frames.

angled exterior view of modern bangkok home behind gate

The structure is separated into two living spaces, the downstairs being the mother’s, with the upstairs being for the son. While the spaces are individual, the overall design remains cohesive throughout.

angled exterior view of modern bangkok home

interior shot of modern home living room with dining table looking out to window

On the ground floor, the elongated living space is flanked by floor-to-ceiling sliding glass doors that open up to gardens on both sides. When open, the room is filled with natural light and air flow.

interior shot of modern home dining room flanked by walls of windows

interior shot of modern home dining room

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

In the center is a unique staircase that’s designed as a sculpture inspired by origami. The winding staircase is sheathed in perforated steel allowing light to pass through. Even the treads are made of the perforated steel giving the whole unit a semi-transparent look.

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

The enclosed staircase is suspended from the top floor and hovering above the bottom three stairs made from a concrete block.

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase

interior shot of modern home closeup of mesh enclosed staircase at top floor

interior shot of modern home top floor open living space flanked by walls of windows

The second floor is designed for the son who enjoys entertaining his lifelong friends. When the sliding glass doors are open, the living space extends to a small balcony enlarging his usable space.

interior shot of modern living room flanked by two walls of windows

interior shot of modern bedroom

interior shot of modern home hallway

Above the main bathroom and closet is a loft designated for yoga or meditation.

interior shot of modern home bathroom

interior shot of modern home bathroom

interior shot of modern home

interior shot of modern home living room

interior shot of modern home in evening

Photos by Wison Tungthunya & W Workspace, courtesy of v2com.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.