Search

Dutch Mountain by denieuwegeneratie
View Slideshow

denieuwegeneratie is a small Amsterdam-based design firm with three young designers. They designed this partially buried home, built into the landscape of a nature reserve in The Netherlands. It emerges from the hill on two sides with large glass fronts framed in lark wood. Dutch Mountain was embedded into the artificial hill to both camouflage and act as thermal insulation for the house.

The rectangular house is, for the most part, a large open space. The interior spaces are built out of wooden structures that will make it easy for the family to make changes to in the future if need be.

A private and eco-friendly home that they’ve personalized to make their own sounds like the perfect mixture in this unique space.

This house has some of the coolest features I’ve ever seen, like the Jaguar hanging vertically on the wall. Yes, a real car on the wall being used as a bookshelf/cabinet – genius!

Did you notice the teapot chandelier and stairs made of skateboard decks?

Exterior photos by John Marshall Lewis. Interior photos by Jaap Vliegenthart.

[via Freshome]

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.