Search

Once a Garage, Now a Light-Filled Home in Amsterdam
View Slideshow

This Amsterdam-based home used to be a garage before i29 interior architects got ahold of it. Now it’s a light-filled space with a long, pitched skylight that runs through the open floor plan living area. The main floor houses 230 square meters (2475 square feet) so each area feels open and spacious.

Home-11-i29-interior-architects-2

The color palette was kept simple with bright white for the walls and ceilings, light gray floors, and rough oak and black surfaces, but they brought in a bold green spice it up.

Home-11-i29-interior-architects-3

The green, along with the black and wood elements, ground the large space, and the hand-knotted rug, designed by i29 also, ties everything together.

Home-11-i29-interior-architects-4

Two steps lead to the kitchen and dining room, which continues the use of simple materials. A black table is paired with black and wood chairs.

Home-11-i29-interior-architects-5

The kitchen was custom designed with integrated storage within the large panels of wood.

Home-11-i29-interior-architects-6

A black cooktop was incorporated into the black island that has a wood base underneath it.

Home-11-i29-interior-architects-7

Home-11-i29-interior-architects-8

Home-11-i29-interior-architects-9

Home-11-i29-interior-architects-10

Built-in cabinets sit above the black fireplace creating continuity with the adjacent kitchen.

Home-11-i29-interior-architects-11

An outdoor patio sits between the living area and the master bedroom.

Home-11-i29-interior-architects-12

Photos by Ewout Huibers.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.