Search

Life at Crocodile River by W design architecture studio

12.22.14 | By
Life at Crocodile River by W design architecture studio
View Slideshow

Almost invisible from the road, tucked behind bountiful veld grass, lays an almost otherwordly space named “Reflections of the Land.” Designed by W design architecture studio, this South African residence was built to be an extension of the natural life that surrounds it.

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

To reach the house, visitors need to park on a grass verge then walk down steps to reach the front door.

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Dook for VISI Magazine

A large, oversized shallow pool borders the home. It reflects the nature around it, blurring the lines between man-made structures and nature.

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

The inside of the house continues to reinforce of the idea of endless space. With no “dead ends” within the house and multiple floor-to-ceiling windows, fresh air is constantly circulating through the interior and exterior of the home.

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Dook for VISI Magazine

The residence focuses on capturing the lightness of the space. From the architects:

“You become more aware of the views, more aware of the moving sunlight, the time of day and the seasons. This building is not purely the sum of its parts.”

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Dook for VISI Magazine

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Photo by Jamie Thom

Reflections-of-the-land-concept

After surviving a quarter life crisis, Nanette went from working in healthcare canadian meds to pursuing her loves of design, food and writing. During the day she works in social media marketing, by night she writes for Design Milk. You can find more of her work at nanettewong.com.