Search

View Slideshow

Overlooking San Francisco, the Buena Vista Residence is located in a small neighborhood on an awkward, triangular corner lot. gb | architecture + design envisioned the project as two volumes clad in reclaimed redwood that were connected by a glass atrium. The modern residence is rooted by a concrete plinth that’s anchored into the steep slope it sits upon.

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-2

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-3

The redwood siding was reclaimed from Hanger One at Moffett Field and its variegated tones add character to the clean, modern lines of the design, while also connecting it to the surrounding landscape. An exterior staircase made from concrete and steel leads visitors to the second floor entry.

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-4

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-5

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-6

Massive windows were carefully laid out to frame views of the city and the San Francisco Bay.

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-7

Plenty of wall space was incorporated to house the owner’s extensive art collection.

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-8

For the interior, they went for a calm, modern feel that easily pairs with the exterior of the house. Neutral materials join colorful accents to create a harmonious environment.

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-9

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-10

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-11

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-12

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-13

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-14

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-15

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-16

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-17

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-18

Buena-Vista-Residence-gb-architecture-19

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.