Search

Vallès Oriental Residence by YLAB Arquitectos Barcelona

06.13.16 | By
Vallès Oriental Residence by YLAB Arquitectos Barcelona
View Slideshow

A Scandinavian family looking for a holiday home that would accommodate their children and guests hired YLAB Arquitectos Barcelona to design a unique, modern space that was comfortable and welcoming. The Vallès Oriental Residence is situated just south of the Maresme Mountains in a valley with views of the coastal mountain range, which is home to pine and holm oat forests.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-2

The design splits the house into two volumes, which are connected by a large outdoor space that houses a swimming pool. The main volume is spread over two floors and faces the oversized terrace and views. A corridor runs the length of the house on both floors connecting the spaces and giving sight lines through the entire house.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-3

The street level contains the living room with a dining area and kitchen that are separated by an entrance hall with the staircase. Upstairs, there are three bedrooms for children, a playroom, and a master bedroom.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-4

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-5

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-6

The interior features taupe colored concrete floors, rich wood paneling and cabinets, sandy colored walls, and contemporary furnishings resulting in a modern and sophisticated space.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-7

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-8

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-9

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-10

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-11

The bright living room has a custom wooden wall unit with a black steel fireplace, TV, and sound system. The tobacco-colored wood is paired with light sofas, a beige rug, and black coffee tables.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-12

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-13

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-14

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-15

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-16

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-17

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-18

In the master bedroom on the wall opposite the bed, there’s a grey sandstone paneled wall unit with a cut-out clad in brass.

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-19

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-20

Valles-Oriental-residence-YLAB-Arquitectos-21

Photos by Tobias Laarmann.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can usually be found searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.