Located on a 5,000-square-foot lot in the Magnolia neighborhood of Seattle, the Aurea Residence was designed for a young family with privacy and views in mind. Designed by Chris Pardo Design: Elemental Architecture, the 3,300-square-foot structure is made up of four forms that all surround a Japanese rock garden. The central courtyard helps maintain privacy while at the same time flooding the interior with light.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-2

To aid with privacy, the front door is covered with a black and white translucent photograph inspired by Bernice Abbott.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-3

The lower level is made up of a master suite with a separate bathroom volume that has a recessed tub. It also has a mother-in-law unit and a two car garage.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-4

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-5

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-6

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-7

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-8

The second floor houses two bedrooms, the kitchen and dining room, a living room with an open roof deck, and a green roof right off the living room.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-9

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-10-living-room

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-11-living-room

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-12-kitchen

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-13

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-14-playroom

The third floor features another master suite, a kid’s playroom, and a covered roof deck that has incredible views of the Puget Sound.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-15-kids

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-16-bathroom

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-17-bedroom

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-18-bath

The master bathroom and closet are in their own structure connected to the master bedroom through a small, window-filled hallway.

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-19

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-20-marble-bath

Aurea-Residence-Chris-Pardo-Elemental-21

Photos by Dale Tu.