Two years ago, Dutch firm MVRDV was commissioned by Living Architecture, a British organization that promoted the exposure of modern architecture to the general public via holiday rentals. Half of the 30-meter building, located in Suffolk, is suspended in mid-air cantilevered over a steep slope. Because of the slop, from the inside, it seems as though you’re on ground level and tree-height at the same time.

The central core of the building is concrete and the hillside half is made of heavier material to balance out the cantilevered half. The interior was designed by Studio Makkink & Bey and features works by local British artists and Dutch designers.

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

Balancing Barn in the UK by MVRDV in architecture  Category

If you’re brave enough, you can rent it. It sleeps 8 (four bedrooms with adjoining baths), is equipped with a TV and DVD player, and makes for some fun photos for sure!

Photos by Edmund Sumner.

[via WAN]