SOY Source Architects designed the multi-story “Dr. S’s House” for a single family in Sendai, Japan. The rectangular box-like structure is composed of corrugated galvanized steel with large windows that project out to help block direct sunlight.

The house, connected by central stairs, is a series of overlapping spaces that allows each space to be loosely distinguished without the restriction of walls. The simplicity of the overall wood and white color palette allows for the house to remain open and airy. Built-in bookshelves line most of the perimeter’s interior walls giving the house a uniform look throughout, as well as provide for massive amounts of storage. The upper level is the children’s room, and it features three ladders that lead to separate sleeping lofts.

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Dr. Ss House by SOY Source Architects in main architecture  Category

Images courtesy of SOY Source Architects.