Beyond The Hill is a residence located in Yokohama, Kanagawa, Japan, that is more than just your typical house with an office. The client hired Kazuhiko Kishimoto / acaa to design a house on a lot that faces a steep slope with a bit of an unusual request – to include a small gallery. The house was not to just have a gallery, it had to be a gallery open to the entire town community.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

To achieve the request, Kishimoto designed the house to “float” with the only grounded room being the gallery.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

Surrounding the gallery is an open, sunny wooden deck for the town to enjoy.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

Built into the deck is a round hollow hole that acts as a bench for people to sit on and enjoy a meal. The underground space can also double as an outdoor gallery.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

Photo by Ryogo Utatsu

The wooden deck helps merge the internal and external ares of the house, helping to create a seamless feel.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

Staircases lead to the residential and office areas.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

Just off the kitchen is a space that you can sit and view the wooded area just outside the massive window.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

In the kitchen, a wide countertop was used to accommodate cooking classes that the homeowner organizes.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

The uneven flooring allows for extra seating throughout the public spaces. On the edges of the stairs, there are also spaces for people to sit.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

The windows provide such amazing patterns on the walls when the sun filters in.

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

A Floating House with a Gallery Open to the Community in main architecture  Category

All photos by Hiroshi Ueda except where noted.