This multi-generational household called Flow by Apollo Architects is located on a quiet residential street near the ocean. The goal was to create a private, secure home with a garage to accommodate the two family cars. Individual rooms for each family member are located on the first floor and connected by a terrace. On the second floor, slit-shaped skylights lend a floating sensation to the living room, while glass interior walls recall the atmosphere of a luxury hotel. By pushing the front of the building out at a slant over the street, we were able to lighten the visual impact of the heavy concrete structure.

Flow in Japan by Apollo Architects in main architecture  Category

Flow in Japan by Apollo Architects in main architecture  Category

Flow in Japan by Apollo Architects in main architecture  Category

Flow in Japan by Apollo Architects in main architecture  Category

Flow in Japan by Apollo Architects in main architecture  Category

Architects: Apollo Architects
Location: Chiba prefecture, Japan
Year: 2009
Area: 1,259 square feet
Materials: Wood, concrete, glass
Photos: Masao Nishikawa

[via Designboom]