San Francisco-based gaming software developer Giant Pixel reached out to Studio O+A to design their first headquarters in a turn-of-the-century building. The building was once a printing press and now needed to be reformatted to house the small company’s operations and its 20+ employees and visitors.


The designers needed to accommodate a variety of work areas into the 4,200-square-foot space and they’ve managed to do that with a mix of mid-century modernism and a slightly futurist vibe, all lending itself to a creative work environment.


A massive concrete reception desk cantilevers out from the wall making a bold and sculptural statement, setting the tone for the entire office space.


At the office’s entrance, a blackened steel canopy was installed to create a separation between the reception and waiting areas and the office space. The canopy is perforated with a computer code pattern that looks like random pixels.


The top floor houses workstations, a conference room, private break cabanas, and a coffee counter in the back. There’s also an area with a suspended fireplace and seating.


I love how they kept original details like the wood ceilings and concrete walls.



They built private cabanas and enclosed them with gray felt to help with sound separation.



In the basement, they created a lounge and a bar giving the employees an in-house escape complete with cocktails (hello!) and a video game area. (Are they hiring?!)



Photos by Jasper Sanidad.