Formwerkz has recently completed an addition to a home for a young family with two kids and their domestic helper.

From the architects:

Daylight
In this project, we wanted daylight to flood the interior spaces. Apart from the strategic planning of an open to sky landscape courtyard that features vertical green wall instead of the conventional planting to maximize daylight, a glass skylight is introduced at the junction of the old and new roof which is an extension of the original roof pitch. The partially glassed up bridge link into the master bedroom pod injects more indirect light into the adjacent dining space below. All these contributes to a lot more daylight deep into the interior spaces, giving an almost outdoor feel to the rooms and spaces overlooking the various voids.

Infill Pods
Several pods of various programs are inserted to create identifiable spaces for each activity or function.

Entrance Timber Pod = Light box + Shoe Cabinet + Seat + Staircase + Storage
Utility Pod = Suspended Platform Bed + Utility work space + Storage
Master Bedroom Pod = Bed + Island TV unit + Wardrobe
Study & Reading Pod = Study + Storage + Suspended Reading Platform + Balcony
Bed Pod = Bed + Reading corner
Bath Pod = Vanity + WC + Shower + Bench

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

House Addition in Singapore by Formwerkz in architecture  Category

Location: Singapore
Architect: Formwerkz Architects
Design Team: Gwen Tan Tze Suen, Foo Yuet Yee, Crystal Li
Structural Engineers: TEP Consultants Pte Ltd
Main Contractors: Goodwill Building Resources Pte Ltd