Built specifically for the homeowner’s busy, multitasking lifestyle, the 6,500 square foot Sam’s Creek home, designed by Bates Masi Architects, is made to accommodate a multitude of activities without causing disruptions to others – meaning the children won’t be disturbing the parents when they’re having a dinner party, and vice versa.

Located in Bridgehampton, New York, the residence is laid out in a series of open-ended boxes, all with regard to the landscaped view. The front and back sides of the house are composed of floor-to-ceiling glass creating a see-through effect.

The sides of the home are wrapped in mahogany boards, instead of windows, providing privacy from the neighbors. The same mahogany wraps the interior floors, walls, and ceilings helping to enhance the sight lines through the space.

Parts of the exterior are clad in travertine that are hung much like wood shingles would be.

Each interior box operates independently of each other in regards to audio, video, and climate control.

The massive fireplace becomes a room divider between the living and dining rooms. It’s almost sculptural with its overlapping bronze components.

It even houses a coat closet.

The headboard is made out of overlapping belting leather, arranged much like the bronze on the fireplace.

Photos by Bates Masi Architects.