DavidClovers completed a renovation of a Hong Kong apartment using a mixture of fluid forms in wood and white accented by lighting.

From the architects:

Nestled amongst a forest of towers on Old Peak Road above Central Hong Kong, the Tregunter tower holds unique layered views of Victoria Harbor. The abundance of bay windows, structural walls and beams that are common to residential towers would appear to constrain the possibilities of the apartment. However, by turning constraints into opportunities, davidclovers re-works the volumes of this apartment by using the ceiling and the floor. Subtly elongating, pressing upward, and sloping downward, the ceiling produces variable sensations of compression and expansion – making the apartment seem larger than it is, drawing delicate lines that separate dining from living. Skillfully dodging and maneuvering around air-conditioning units and structural beams, the ceiling integrates artificial light and various materials – re-orienting the apartment toward the exterior.

The minimal use of wood and plaster shift the elevation of the apartment (typically on the walls) to the horizontal surfaces – enhancing the outward/upward thrust of the ceiling. Cabinets painted white, thicken and absorb storage, entertainment systems and integrate bench seating. Materials are used three-dimensionally throughout the apartment. Wood rotates from floors and ceilings to walls in the kitchen and mosaic tiles brighten toward windows in the bathrooms making the illumination from windows seem even brighter.

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Tregunter Residence by DavidClovers in interior design architecture  Category

Client: Brain Ltd.
Location: The Peak, Hong Kong
Type: 2400sf apartment renovation
Status: Completed
Design: davidclovers
Design Team: David Erdman, Clover Lee, Jason Dembski, Mui Fuk Man, Katrina Lee, Spencer Mak
Photography: Courtesy of davidclovers, assisted by Ziyin Zhou