Search

View Slideshow

Kaspar Weyrer Strasse is a minimal residential complex located in Innsbrock, Austria, designed by Snøhetta and Werner Burtscher. The architectural arrangement of the housing units encourages interaction between residents, and facilitates social contact within shared areas such as the underground garage or the private apartments.

kasparweyrerstrasse_snohetta_11

All windows within the apartment face either west or east, with each unit having at least one outdoor area, such as a west-facing garden on the ground level, or west/east-facing terraces on the upper levels. The architects created space in between the houses in order to invite residents to relax, play, or pursue horticultural activities.

The residence consists of prefabricated supporting walls produced in cross-laminated timber with silver fir cladding. The surfaces on the terrace are covered with pine duckboards while the remaining flat roofs contain vegetation. The interior exposes the unrefined timber walls with the floors composed of sanded concrete.

kasparweyrerstrasse_snohetta_2

kasparweyrerstrasse_snohetta_3

kasparweyrerstrasse_snohetta_4

kasparweyrerstrasse_snohetta_5

kasparweyrerstrasse_snohetta_6

kasparweyrerstrasse_snohetta_7

kasparweyrerstrasse_snohetta_8

kasparweyrerstrasse_snohetta_9

kasparweyrerstrasse_snohetta_10

Leo Lei translates his passion for minimalism into his daily-updated blog Leibal. In addition, you can find uniquely designed minimalist objects and furniture at the Leibal Store.