House in Utsunomiya is a minimalist residence in Tochigi, Japan, designed by Suppose Design Office. The architects usually believe in a clear division between the interior and exterior space, as well as to maximize the internal programs. However, this particular project sought to coalesce the interior with the outdoors in order to further expand the given plot.

utsunoiya_suppose_7

The result is a gabled roof that extends to the ground on both sides. Strategically placed openings along the sides of the roof provide natural light without compromise to privacy. In addition, the middle area between the interior and exterior wall works as a thermal environment, as well as to provide visual transparency for the client’s to see their children play.

The architects wanted a space where, “a family can have an open-air meal, or use the garden on rainy days, which changes the atmosphere of the daily life inside an ordinary house.” They also wanted to incorporate nostalgic modernity in which historical and contemporary elements are combined and exist in harmony.

utsunoiya_suppose_1

utsunoiya_suppose_9

utsunoiya_suppose_8

utsunoiya_suppose_6

utsunoiya_suppose_5

utsunoiya_suppose_4

utsunoiya_suppose_3

utsunoiya_suppose_2

Photos by Toshiyuki Yano.