Search

In Suspension by Naturehumaine
View Slideshow

In Suspension is a minimal home located in Montreal, Canada, designed by Naturehumaine. The client was looking to rehab two levels of a building in order to provide a playing arena for her athletically inclined children. The project’s focus involves creating a shared living space in which all utilitarian functions are shared, without sacrificing privacy for each of the residents.

insuspension_naturehumaine_11

The architects removed the floor separating the two levels in order to create an open space that appears to have two boxes floating in mid-air. These suspended boxes utilize unfinished plywood panels, and each contain a bedroom and a bathroom. As a result, the configuration creates three gaps, each of which are two floors high, with the center gap becoming a physical exercise room with a pair of gymnastics rings.

A black-painted block connects the entire length of the structure, while simultaneously accommodating various programs, including the stairways, a shower, and part of the kitchen. Similar to the suspended boxes, unfinished wood was committed for the kitchen island, with sliding lacquered bookshelves underneath the wooden boxes.

insuspension_naturehumaine_20

insuspension_naturehumaine_18

insuspension_naturehumaine_17

insuspension_naturehumaine_16

insuspension_naturehumaine_15

insuspension_naturehumaine_14

insuspension_naturehumaine_13

insuspension_naturehumaine_12

insuspension_naturehumaine_9

insuspension_naturehumaine_8

insuspension_naturehumaine_7

insuspension_naturehumaine_6

insuspension_naturehumaine_5

insuspension_naturehumaine_4

insuspension_naturehumaine_3

insuspension_naturehumaine_2

insuspension_naturehumaine_1

insuspension_naturehumaine_19

Photos by Adrien Williams.

Leo Lei translates his passion for minimalism into his daily-updated blog Leibal. In addition, you can find uniquely designed minimalist objects and furniture at the Leibal Store.