Architensions designed a writing pavilion in Brooklyn, New York that looks at the relationship between the person using it and nature within its surrounding urban setting. Located in a protected outdoor garden, the tiny pavilion lets its users create imaginative worlds through writing and drawing with the help of isolation that it provides.

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-2

Built on a concrete plinth, the pavilion is clad in black stained cedar on the exterior and natural pine plywood for the interior, which keeps it bright and open. It was designed as a sectional shape helping light to enter creating optimal writing conditions for the user.

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-4

The angular roof was designed to allow lots of light to enter the space.

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-5

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-6

Inside, it’s kept sparse as not to distract. There’s a folding writing table with a chair.

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-7

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-8

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-9

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-10

ARCHITENSIONS-WRITING-PAVILION-11

Photos by Cameron Blaylock.